Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Vaak onstaan er lekkages door steigend grondwater. Dit water kan dan kelders en garages binnendringen. Dit kan zijn weg vinden door bijv. doorslaande wanden, scheuren in muur of vloer of door kabel en leiding doorvoeren.

HKZ gebruikt meerdere systemen om dit te bestrijden. Dit doen wij ondermeer door injecteren, verkiezelen, waterdichte stuc- of pleisterlagen aan te brengen of door betonnen drukvloeren te storten.

Scheuren ontstaan, als de in een bouwdeel werkende krachten, spanningen, groter zijn dan die van de weerstand van het bouwdeel.
Daardoor, als het bouwdeel scheurt, worden de ontstane spanningen afgebouwd. In vergelijking met de drukvastheid, is de trekvastheid van beton relatief gering. Dit geld in het bijzonder voor vers beton. De meeste scheuren ontstaan daarom door trekkrachten of buigtrekkrachten.

Er zijn meerdere oorzaken die tot scheurvorming in een bouwdeel leiden, scheurvorming door gewicht, bijvoorbeeld transport of het eigengewicht van het gebouw, door krimp, beton krimpt tijdens het uitharden door warmteontwikkeling, door bewegingen in de ondergrond, zettingen, grondwaterfluctuaties en door thermische invloeden, zon inwerking ( uitzet ) en afkoeling ( krimp)

Injecteren

Het betoninjectie programma van HKZ bestaat uit polyurethaanharsen die voor veel voorkomende gevallen een zekere en duurzame oplossing bieden. 
Met de injectie harsen kan naast scheurinjectie ook grindnesten, wand/vloer aansluitingen en lekkende damwanden worden afgedicht.

Tevens kunnen we constructief injecteren met speciale epoxyharsen

Onze werkzaamheden worden uiteraard uitgevoerd naar ARBO gestelde eisen en verplichtingen en zo uitgevoerd met zo min mogelijk overlast naar de opdrachtgever.