HKZ heeft voor elke toepassing een passend kitsysteem, zoals sanitair kitwerk, zwembaden, diverse dilataties en kozijnaansluitingen.
Ook werken wij met constructieve lijmkitten die worden toegepast bij het verlijmen van holplinten en dorpels.
Dilataties in vloeren en gallerijen zijn er in diverse uitvoeringen zoals tussenliggend, brugvoeg of EPDM slabbevoegen.
Voor dilataties in gevels worden ook rubber pezen, compriband, kunststof of aluminium afdekkers gebruikt.
Een dilatatievoeg is een voeg die als functie heeft het uitzetten en krimpen van materialen, ook wel werking genoemd, op te vangen. Zo wordt voorkomen dat materialen scheuren door deze geïntroduceerde spanningen. De vorm en afmetingen van de dilatatievoeg zijn afhankelijk van de grootte en het soort belasting, de gewenste waterdichtheid alsmede maximale verticale en horizontale bewegingen van de voeg.
Een veel voorkomende oorzaak van het krimpen en uitzetten van materiaal is de afwisseling van dag- en nachttemperatuur of zomerhitte en winterkou.
De vulling bij voegen zijn gemaakt van elastisch materiaal, meestal kit met een rugvulling van kunststofschuim erachter. De kit moet trek- en drukkrachten kunnen opvangen, maar ook bestand zijn tegen invloeden van buitenaf.
Bij bouwdelen waar waterdichtheid van belang is, zoals kelderwanden en -vloeren, worden voegenbanden gebruikt. Het meest voorkomende type is de zogenoemde instortvoegenband die wordt ingestort in het beton. Ook zijn voegenbanden leverbaar die achteraf op de voeg worden aangebracht.
Bij dilatatievoegen in vloeren worden zogenaamde dilatatievoegprofielen toegepast. Dit ter voorkoming van afbrokkeling van de randen door de belasting van passerende voertuigen. Dilatatievoegprofielen worden gemaakt in aluminium, verzinkt staal of corrosievast staal (RVS) eventueel in combinatie met een rubber harmonicavormig tussenprofiel.
Dilatatie voegen welke langdurige mechanisch belast worden door bijvoorbeeld rijverkeer, moeten regelmatig worden vervangen.